Flinterdunne RFID chip veroorzaakt oerknal bij wasserijbranche voor particulier tot zorg

Flinterdunne RFID chip veroorzaakt oerknal bij wasserijbranche voor particulier tot zorg Newasco, Nederlandse Wasserij Combinatie, introduceert deze maand ‘Newid’, de flinterdunne en flexibele UHF RFID chip met dubbelfunctie: de klant leest, de wasserij scant.
De introductie van de RFID technologie in woon- en verpleegzorg is een grote stap vooruit in de track and trace van persoonlijke kleding. Bovendien biedt het mogelijkheden tot een diversiteit aan toepassingen op het gebied van comfort, veiligheid en domotica. In de thuiszorg helpt het straks ouderen langer zelfstandig te blijven wonen.

Newid is in samenwerking met Ferm RFID solutions ontwikkeld.

Nieuwe toepassingen

‘Newid’ is revolutionair: de chip is flinterdun en kleding is onopvallend gemerkt. Het draagcomfort maakt hem hiermee geschikt voor dagelijkse toepassingen in onder- en bovenkleding, een grote verbetering ten opzichte van alle huidige op de markt verkrijgbare chips.
Met ‘Newid’ wordt track and trace van kleding binnen de zorginstelling en wasserij kinderspel. Facturatie is persoonlijk, helder en inzichtelijk; een vereiste in de AWBZ 2015.

Voor cliënten in de zorg heeft Newid meteen grote voordelen ten opzichte van de (barcode)labels. Hij is plaatsbaar op onzichtbare plekken, je voelt en ziet hem niet. De chip maakt in- en uitgangscontrole mogelijk, waarmee vermissingen verleden tijd zijn. Marc Nieuwland, directeur Newasco De Hoop en grondlegger van Newid: “Newasco geeft hiermee 100% garantie op terugkeer van alle kleding voorzien van Newid”.

‘Newid’ gaat verder dan de toepassingsmogelijkheden in de huidige barcodetechniek. Revolutionair zijn de innovaties in de nabije toekomst. Denk hierbij aan toepassingen in comfort en veiligheid , zoals koppeling aan domotica. De mogelijkheden zijn oneindig. Marc Nieuwland:”Newid opent deuren, maar je hoeft niet per se naar binnen te stappen”.

De zorgmarkt verandert

Om de zorg betaalbaar te houden, stijgt de vraag naar nieuwe technologieën en toepassingen daarvan. Het gebruik van de RFID chip in de wasserij industrie is niet nieuw, maar de huidig verkrijgbare chip heeft het formaat van een middelgrote knoop. Dienstkleding in ziekenhuizen is bijvoorbeeld voorzien van deze chip. De chip, samen ontwikkeld met Ferm RFID solutions, vervangt de uitontwikkelde barcode techniek, die al meer dan 15 jaar in de wasserij industrie toegepast wordt in persoonsgebonden textiel van cliënten in de zorg. Newid onderscheidt zich door het flinterdunne formaat (draagcomfort) en doordat hij bedrukbaar is met tekst(naamlabel), een groot voordeel ten opzichte van andere chips.

Newasco, vooruitstrevend familiebedrijf

Newasco, een vooruitstrevend en bekend familiebedrijf in de wasserij industrie, innoveert voortdurend in cocreatie met haar klanten. Newasco verzorgt textiele dienstverlening in de sectoren zorg, horeca, bedrijven en de particuliere markt. Newid is in nauwe samenwerking met chipleverancier Ferm RFID solutions ontwikkeld.